januari 07, 2021

Skiten spillde över trots allt

Jag tvivlar nu starkt på mänskligheten. Även kloka tycks omvändas till dårskap. 

En bekant till mina föräldrar uppmanar till bojkott av vaccin mot covid 19. Hon tror att myndigheterna tänker passa på att operera in ett chip i samband med att vaccinet tas. För att kontrollera oss. Tar mig för pannan. 

Vad är det som har hänt med världen, eller folket? Har alla plötsligt blivit dårar? Kunde inte all skit fått stanna 2020? Lite som att det som händer i Vegas, stannar i Vegas. Men nej. Det spillde över. Såklart. Dårarnas kung sitter kvar i det Vita huset några dagar till. Nyss stormades Kapitolium. Trump-supportrar. En kvinna sköts till döds.

Från rummet bredvid hörs hunden som låter i sömnen. Suckar, frustar. Drömmer? Borde nog också lägga mig, men ibland kommer ångesten någonstans mellan vakenhet och sömn. Det skrämmer lite att gå till sängs. Ångest över en andning som inte funkar helt som den ska. Det blir så påtagligt när man ligger där, utlämnad till sina tankar. Åkte på astma under sommaren. Fick mediciner. Men än är inte lungorna helt ok. Eller så är det någon annan skit som ställer till det. Också. Känner mig helt trasig inombords. Magen är dessutom kass. Nu mer än på länge. IBS. Jag, en slags gubbe.

Men han kan inte vara klok den där Trump. På riktigt verkar det ju vara något psykiskt fel på karln. Ändå lyckas han få så många med sig. Så ofattbart. Och nu dessutom det här med alla anti-vaxxers med konspirationsteorier. Inopererade chip. Hur kan man tro på sån skit? 

Har börjat med diet. Kass andning och mage blev för mycket tillsammans. Som Trump och corona. Mer än man kan klara av. Kanske kan magen bli bättre i alla fall. Kör Fodmap och för jäkla tråkigt är det. Det går inte att komma ifrån. Varken gluten, laktos eller lök får man äta. Och inte en massa annat också. Helst inte dricka mer än 2,5 dl kaffe om dagen. Ett slags tortyr.

Otäckt, men spännande att följa ändå, det som händer i USA. Minst sagt kämpigt läge. Det blev visst två demokratiska senatorer från Georgia i alla fall. Känns välbehövligt. Kanske någon slags ljusning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar