december 26, 2019

Trump, Mörck och hatarna

Det blir ju tjatigt innan det ens har börjat. Hatstormarna. Som den här blåsten runt Marianne Mörck och flaggorna i julgranen. Ett oväder skapat av trollfabriken och dess stinkande, svepande svans. Följarna. Icketänkarna. Hur orkar ni?

Julen blev i alla fall rätt lugn i år. Avspänd. Ungarna nöjda med julklapparna, men viss ångest finns över allt man köpt och viss ångest fanns över om det var tillräckligt. Det är allt en jäkla kommers alltihopa. Man dras med. Jesus försvann nog i någon hög av använda presentsnören och skrynkliga julklappspapper.

Hörde att Trump - som säger sig vara bäst på allt - har ljugit eller hävdat felaktigheter över 15 000 gånger sedan han blev president. Antalet är över 7 000 bara i år. Och karln ska föreställa vara en av världens mäktigaste personer. Kanske den mäktigaste. Jag blir rädd på riktigt. Dessvärre är det ju samma mentalitet här som där. Hitta på något skit, dvs ljug och kör stenhårt på det. Om någon bevisar motsatsen är det bara att dra en ny lögn, säga "fake news" och kamma hem poäng från den blinda, döva skaran. De så kallade följarna. Icketänkarna. Så tragiskt.

Men det kan väl räcka nu. Ta en paus och reflektera en stund. Fundera på om allt verkligen kan vara en konspiration. Allt. Jämt. Hela tiden. Det börjar bli så jäkla tröttsamt med att alla medvetet misstolkar allt och hatar om det på sociala medier, bara för att de kan. Får bilden av små, ynkliga personer som upphetsat jagar likes från likasinnade. Likes från idioter. Styrda av troll.

Mörck var ju bäst på länge. Avspänd, mysig, mänsklig. Att det sen är plusgrader och grönt ute är ju en annan sak. Det har ju uppriktigt sagt inte stärkt julkänslan. Inte ett dugg faktiskt. Men var lugn, det går nog att hata lite om det också om man bara försöker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar