augusti 11, 2019

det som inte blev

Sista dagen på semestern. Gråväder. Hela dagen. Trist avslutning, men ändå en slags avslutning. Tänker på allt som skulle göras. men inte gjordes. Allt som gjordes. Det kanske väger upp. Känns konstigt nog ok att börja jobba igen. Det gjorde det inte för två dagar sedan. Tur att det snabbt kan vända.

Det trista är att trädgårdsarbetet aldrig kom igång i våras. Eller den här sommaren. Inte på riktigt. Det får bli nästa år istället. Fast det är långt dit. Men hösten brukar vara fin. Och sommaren kan hålla i sig, även om jag är på jobbet. Det är ju inte ens mitten av augusti, så det finns en bit kvar. I växthuset kämpar faktiskt några plantor i kamp med tiden. Lönlöst, men jag står inte ut med att berätta för dem att det redan är försent. Samtidigt ska erkännas att den feta damen inte börjat sjunga.

Är lite sugen på att måla. Inte fönstren som borde målas, utan akvarell. Eller skissa. Göra något kreativt.
Läser lite på twitter. Allt annat än kreativt. Att folk orkar engagera sig så mycket. Om så mycket. Och att en del orkar hata så infernaliskt. Såna små människor det måste vara. Ynkliga. Patetiska. Tragiska. Vad dåligt de måste må med sig själva. Jag tycker verkligen synd om dem.

Imorgon är det måndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar